ahornsiroop muffins


De combinatie van geroosterde pecannoten en ahornsiroop
maken deze muffins extra lekker.

ahornsiroop_muffins

bereidingstijd

20 minuten

baktijd

25 minuten

portie

14 muffins

Ingrediënten


muffins

80 gram pecannoten
60 gram olie
100 gram kokosbloesemsuiker
1 deciliter ahornsiroop
2 eetlepels donkere agavesiroop
240 gram speltbloem
2 eieren
15 gram bakpoeder
2 theelepels vanillepoeder
2 theelepels kaneel

topping

3 eiwitten (Two chicks)
90 gram kokosbloesemsuiker
4 eetlepels donkere agavesiroop
4 eetlepels ahornsiroop
170 gram roomboter


bereiding


muffins

Verwarm de oven op 175ºC. Vet het muffinbakblik in en plaats de muffinvormpjes of het bakpapier.

Rooster de pecannoten ongeveer 8 minuten in de oven totdat ze goud bruin zijn. Laat daarna de pecannoten even afkoelen.

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar en meng even door.

Doe de olie, kokosbloesem suiker, ahorn siroop, eieren en de agavesiroop in een diepe kom en mix tot een glad mengsel.

Hak de pecannoten fijn met een groot mes en meng deze met de droge ingrediënten. Voeg de droge ingrediënten voorzichtig toe aan het ahornsiroop mengsel en mix ondertussen tot een glad beslag.

Verdeel het beslag over de muffin vormpjes en bak ze in 20 minuten gaar. Laat de muffins daarna 15 minuten afkoelen en haal ze dan uit het muffinbakblik.

topping

Voor de topping doe je de eiwitten, kokos bloesemsuiker en agave siroop in een kom en klop je deze bovenop een pan , au bain-marie tot een tempratuur van ongeveer 70ºC, zodat de bacteriën gedood worden.

Haal de kom van de pan en klop met een mixer tot er een luchtig mengsel is ontstaan. Zorg dat de boter zacht is en bijna vloeibaar. Voeg deze toe aan het mengsel samen met de ahornsiroop en klop nog even door.

Spuit met een spuitzak de topping op de muffins en leg er nog een pecannootje bovenop.