Fitbit


Ik heb twee weken lang de Fitbit charge 2 uitgeprobeerd via een leuke actie van Hüttenkäse. Ik ben vrij nuchter en was dan ook sceptisch over deze 'luxe stappenteller'.

fitbit charge 2

Mijn vakantie was het perfecte moment om deze activity tracker uit te proberen. Een actieve vakantie vol crossfit, hiking, klimmen, fietsen en hardlopen. De opstart van de Fitbit Charge 2 verloopt eenvoudig. Met een viercijferige code koppel je de Fitbit met een app op je smartphone. Er zijn tal van opties, je kunt je slaap bijhouden, je sportprestaties, hartslag, afstanden, aantal stappen en via de app kun je ook je voeding tracken. Zo heb je een compleet overzicht van je calorie inname en verbranding.

Al na de eerste dag merk ik dat ik gemotiveerd ben om meer te bewegen om mijn target van 10.000 stappen per dag te halen. De app geeft je inzicht hoe je conditie is aan de hand van je hartslag gedurende de dag en tijdens inspanning. Bij de crossfit trainingen is het even wennen om iets om mijn pols te hebben maar na een paar trainingen merk ik er niets meer van. Per sportactiviteit heb je de mogelijkheid om met de tracker je inspanning te meten. Tijdens het hardlopen meet de Fitbit naast je hartslag, de afstand en snelheid. Geen gedoe meer met mijn telefoon.

In de app zie je ook je slaapritme terug. Natuurlijk voel ik in de ochtend wel of ik een goede nachtrust heb gehad maar toch geven de statistieken een goed beeld van de verschillende slaapstadia zoals REM, lichte slaap en diepe slaap.

Eindoordeel is positief.De Fitbit charge 2 zet me aan tot meer bewegen en geeft inzicht in je sportprestaties. Klein minpuntje is dat de Fitbit Charge 2 niet waterdicht is.