JUNI


Juni wordt ook wel rozenmaand genoemd. Dit vraagt natuurlijk om gerechten met rozensiroop. Mijn favoriet een rozen panna cotta of wat dacht je van rozen kokos makronen. Ik vind de smaak van rozen in gerechten altijd iets magisch hebben.

rozenmaand

Juni is voor mij een bijzondere maand. Mijn vader, opa, zus en neefje zijn in deze maand jarig. Een hoop familie dus die juni als geboortemaand hebben. Op de verjaardagen van mijn vader en opa sta ik even stil en haal ik herinneringen op. Herinneringen aan een huis vol visite, cadeaus en gezelligheid.

Verjaardagen moeten gevierd worden met lekker eten. Als een italiaanse familia rondom de tafel. Natuurlijk mag taart daarbij niet ontbreken. En ik ben gek op taart! Allerlei soorten taart, cheesecake, rijsttaart, RAW taart, chocolade taart…. Zonder taart geen feest en er is altijd wel een reden te bedenken voor taart.

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en de meest fantastische taarten te maken om anderen te laten genieten (maar ook zelf). En bij gebrek aan cadeau inspiratie voor de jarige zit je met taart altijd goed. Het is de kunst om de favoriete smaken van de jarige terug te laten komen in de ultieme verjaardagstaart. En dat is een cadeau op zich.

raw_cheesecake


Juni is een maand om van te genieten, fijne juni!