Capunata


Een fris gerecht voor de lunch.

capunata

bereidingstijd

20 minuten

kooktijd

5 minuten

portie

4 personen

Ingredi├źnten


100 gram ansjovis in olie
50 gram groene olijven
4 bagels
2 eieren
2 tomaten
1 baby kropsla
40 gram gedroogde tomaten
2 teentjes knoflook
1 komkommer
2 stengels bleekselderij
oregano
olijfolie


bereiding


Snijd de bagels door en besprenkel met wat olijfolie, wrijf de knoflook over het brood en verwarm de bagels kort in de oven.

Kook intussen de eieren hard en laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in 4 partjes.

Snijd de tomaten, selderij en komkommer.

Leg de onderkant van de bagels op een bord en bedek ze met blaadjes sla, tomaten, selderij en komkommer. Voeg ook de eieren, gedroogde tomaten, olijven en ansjovis toe.

Breng het geheel op smaak met wat oregano en olijfolie.