pompoen chai thee latte


Verwen jezelf met dit ultieme herfstdrankje!

pompoen_chai_thee_latte

bereidingstijd

10 minuten

baktijd

20 minuten

portie

1 persoon

Ingrediënten


150 milliliter gekookt water
150 milliliter amandelmelk of sojamelk
1 zakje chai thee (Clipper fairtrade)
3 eetlepels pompoenpuree

pompoenpuree

Halve pompoen
Kokosolie
3 eetlepels maple syrup
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille poeder
1 theelepel 5 spices


bereiding


Start met het maken van de pompoen puree. Verwarm de oven op 200°C.

Maak de pompoen schoon en snijd in parten. Bekleed het rooster met bakpapier en verdeel de parten, besprenkel met wat kokosolie. En bak de pompoen tot dat deze zacht is.

Mix de pompoen samen met de maple syrup, kaneel en 5 spices in de blender tot er een fijne puree ontstaat. Laat de puree even afkoelen.

Kook het water voor de thee en laat het theezakje een paar minuten trekken.

Verwarm de amandel- of sojamelk in een pannetje en roer met een garde de pompoenpuree totdat deze is opgelost in de melk. Als je wilt kun je de melk ook nog opschuimen. Giet de melk bij de chai thee en proef de herfst.

Liever koffie? Vervang dan de thee door koffie.


TIP: De overgebleven pompoen puree kun je een paar dagen bewaren in de koelkast.