Chocolade bananenbrood

vegan


Met dit healthy ontbijtrecept start je de dag goed! Natuurlijk ook heerlijk als snack tussendoor.

choco_bananenbrood

bereidingstijd

10 minuten

baktijd

50 minuten

portie

1 groot brood

Ingrediënten



5 rijpe bananen
150 gram (verse) blauwe bessen
20 g kokosrasp
4 eetlepels gebroken lijnzaad
5 eetlepels RAW cacao
200 gram havermout grof
200 g spelt bloem
8 el honing
300 ml arachideolie
7 gram bakpoeder
Snufje zout


bereiding


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de kokosrasp, havermout, speltbloem, RAW cacao, honing, bakpoeder, gebroken lijnzaad en zout in een kom. En meng alles kort door. Pureer de bananen met de staafmixer en mix deze samen met de arachideolie door het mengsel. Meng alles goed door met een mixer.

Bekleed een groot cakeblik met bakpapier of gebruik twee middelgrote cake blikken en maak twee broden. (Je kunt het extra brood invriezen.) Giet het mengsel in het cakeblik.

Bak het bananenbrood in 50 minuten gaar, of wanneer je twee bananenbroden bakt in middelgrote vorm bak je de broden ongeveer 40 minuten. Controleer met een satéprikker of het brood goed is. Steek de prikker in het brood, als er geen beslag aan blijft kleven is het brood goed. Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster. En je snelle ontbijt voor de rest van de week is klaar!