Coconut cheesecake


Een Easy to make cheesecake. Zonder bakken een prachtige comfort food taart op tafel.

coconut_cheesecake

bereidingstijd

4½ uur

kooktijd

-

portie

10 personen

Ingrediënten


bodem

200 g bastogne koeken
100 g boter

vulling

2 theelepels vanillepoeder
400 ml mascarpone
500 ml slagroom
90 gram suiker
55 gram geraspte kokos
125 g crème fraîche

bereiding


Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier Maak de koekjes fijn in een keukenmachine en voeg hieraan de boter toe. Schep het koekjesmengsel in de springvorm en druk stevig aan zodat er een egale bodem ontstaat. Laat de bodem 10 minuten in de koelkast staan.

Klop ondertussen de slagroom met de suiker en vanillepoeder stijf. Meng de mascarpone en de crème fraîche samen en spatel dit met de geraspte kokos door de slagroom tot een egaal mengsel. Schep het mengsel bovenop de bodem en druk lichtjes aan. Plaats de springvorm voor minstens 4 uur in de koelkast.

Strooi voor het serveren nog wat kokosrasp over de taart en versier met eetbare bloemen.