Courgette salade


Een zomers salade als lunch of diner.

courgette_salade

bereidingstijd

20 minuten

kooktijd

10 minuten

portie

4 personen

Ingredi├źnten


salade

2 biologische courgettes
300 gram scharrel kalkoen filet
200 gram kastanje champignons
2 trostomaten
100 gram mais
1 teentjes knoflook
3 lente uitjes


dressing

1 avocado
flesje blue band finesse light
scheutje sojasaus


bereiding


Snijd de kalkoenfilet in stukjes. Bak de kalkoen in de pan met wat olie gaar. Snijd de champignons en lente uitjes. Bak de champignons en de lente uitjes 5 minuten mee.

Schil de courgettes, en schaaf met een kaasschaaf de courgette in plakken.

Lepel de avocado uit en mix samen met de blue band finesse en de soja saus in de blender tot er een romige dressing ontstaat.

Meng de gebakken kip, champignons en lenteuitjes met de courgette plakken in een diepe schaal. Giet de dressing erover en roer nog een keer door. Serveer de salade op een bord met een partje tomaat en strooi de maisstukjes over de salade.

Tip: Serveer met naanbrood. Enjoy!