Dadeltaart met kokos


Zelfgemaakte taart is lekker, maar soms veel werk.
No-worries met deze no-bake dadeltaart is het ultiem genieten
zonder dat het al te veel werk is.

dadeltaart

bereidingstijd

10 minuten

wachttijd

3 uur

portie

30 stukken

Ingredi├źnten


250 gram boter
110 gram walnoten
500 gram verse dadels zonder pit
200 gram tarwe digestive koekjes
30 gram kokosrasp
2 theelepels vanille poeder


bereiding


Maak de dadels in de blender fijn (als je gedroogde dadels gebruikt, laat deze dan eerst even weken in water).

Doe de boter in de pan, laat dit smelten en zet op laag vuur. Maak de koekjes fijn, maar zorg ook dat er nog grote stukken inzitten voor een lekkere bite. Hak ook de walnoten fijn.

Voeg de dadels aan de boter toe en roer 4 minuutjes mee totdat de dadels zacht worden. Haal de pan van het vuur en doe de walnoten, 20 gram kokosrasp, vanille poeder en koekjes erbij, roer goed door. Laat dit een minuutje staan.

Bekleed ondertussen een brownie blik met bakpapier en doe het mengsel in het blik en druk alles goed aan. Strooi nog wat kokosrasp on top en plaats de taart nog 3 uur in de koelkast.

Snijd de taart in blokken en geniet van deze zoete verleiding, heerlijk met een grote kop thee!