falafel


Een vegetarisch gerecht bomvol smaak.

falafel homemade

bereidingstijd

30 minuten

kooktijd

15 minuten

portie

4 personen

Ingrediënten


falafel

600 gram pot kikkererwten (geweekt of uit blik)
1 ei
2 tenen knoflook grof gesneden
1 ui, fijngesneden
bosje verse koriander
bosje verse peterselie
2 eetlepels gemalen komijn
2 eetlepels kurkuma
1 eetlepel tahin
1 eetlepel picadillo kruiden
1 eetlepel bakpoeder
2 eetlepels boekweitmeel
½ rode peper
peper
zout

Voor erbij

300 gram orzo
2 puntpaprika's
2 naanbroden
200 gram griekse yoghurt 0% vet
3 theelepels harissa
olijfolie


bereiding


Voor de falafel doe je de uitgelekte kikkererwten samen met alle ingrediënten behalve de bloem in een keukenmachine. Mix tot een smeuïg geheel en roer een eetlepel boekweitmeel door het megsel, als het nog plakkerig aanvoelt kun je nog een eetlepel boekweitmeel toevoegen. Draai van het mengsel balletjes en druk deze een beetje plat.

Bak de falafel in een koekenpan met wat olie goudbruin.

Kook de orzo volgend de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Besprenkel de naanbroden met wat water en bak ze kort in de oven.

Was de puntpaprika's en snijd ze in de lengte in tweeën, verwijder de zaadlijsten. Bestrijk de puntparika's met wat olie en gril ze in een grilpan.

Schep de griekse yoghurt in een schaaltje en roer hier 3 theelepels harissa doorheen.

Serveer alles op een bord, of zet een grote plank met alles erop in het midden van de tafel.

Smakelijk!

TIP: Heb je falafel over, bewaar dit dan in een bakje in de koelkast. En eet de falafel de volgende dag met wat brood als lunch.