Gnocchi


Genieten van zelfgemaakte gnocchi.

bereidingstijd

45 minuten

kooktijd

35 minuten

portie

3 personen

Ingrediënten


600 gram kruimige aardappels
170 gram bloem
1 groot scharrelei
groentebouillon
1 courgette
1 teen knoflook, fijngesneden
150 gram kastanje champignons


saus

½ avocado
flesje blue band finesse light
peper
zout


bereiding


Schil de aardappels en kook ze gaar in water met een snufje zout. Giet af, doe in een grote kom en prak fijn. Laat het nog eventjes afkoelen.

Klop het ei in een schaaltje en voeg de bloem en het ei bij de aardappelpuree. Voeg naar wens nog wat zout en peper toe. En Kneed het tot je een mooie deegbal hebt. Als het deeg plakkerig aanvoelt kun je nog wat extra bloem toevoegen.

Rol de deegbal uit tot een lange dunne rol. Snijd de rol in plakjes van ongeveer 2 cm. Rol deze plakjes tot een balletjes en druk voorzichtig een beetje plat met een vork.

Breng nu een grote pan met bouillon aan de kook en kook de gnocchi. Zodra de gnocchi boven komt drijven zijn ze gaar. Schep ze uit de bouillon en leg ze in een schaal om af te koelen.

Was de courgette en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in stukjes of halve plakjes. Borstel de champignons schoon en snijd in partjes van 4.

Bak de gnocchi kort in wat olie totdat deze een beetje bruin worden.

Fruit de knoflook met wat olie in een koekenpan. En voeg de courgette toe, schep een paar keer om en voeg dan ook de champignons toe. Bak alles kort zodat er nog een bite aan zit.

Lepel de avocado uit en mix samen met de blue band finesse, peper en zout in de blender tot er een romig mengsel ontstaat. Schenk dit bij de courgette en champignons en verwarm het geheel nog kort.

Schep de gnocchi op een bord en verdeel hierover de saus met courgette en champignons.

TIP: Je kunt de saus ook weg laten en de gnocchi besprenkelen met olijfolie en serveren met wat geraspte parmezaans kaas. Je spreekt gnocchi uit als ‘njokki'.