green bites


Verfrissende smaak combinatie van limoen, avocado en RAW cacao.

green_bites

bereidingstijd

6 uur

kooktijd

-

portie

12 bites

Ingrediënten


bodem


200 gram dadels
70 gram kokosolie (vloeibaar)
180 gram ongezouten paranoten amandelen en hazelnoten
3 eetlepels RAW cacao
2 theelepels chiazaad
2 theelepels gebroken lijnzaad



topping

4 avocado's
5 limoentjes
150 ml agavesiroop
150 ml kokos olie


bereiding


Voor de bodem week je de dadels 10 minuten in water. Doe alle andere ingrediënten voor de bodem in de blender en mix alles fijn. Laat de dadels uitlekken en mix deze samen met het notenmengsel in de blender. Verdeel het mengsel over de bodem van een ovenschaal en plaats in de koelkast.

Mix voor de topping het vruchtvlees van de avocado's met het sap van de limoentjes in de keukenmachine. Voeg daar de agavesiroop en de kokosolie aan toe en meng tot er een glad mengsel ontstaat. Schep het mengsel bovenop de bodem. En zet de schaal nog 4 uur in de koelkast. Heerlijk fris en zacht. Een zomers dessert.

Tip: Bestrooi de green bites met chiazaad en kokoschips voor een extra crunch!