groene salade


Deze salade is gemaakt met lokale producten. De komkommer zorgt voor een frisse smaak.

groene_salade

bereidingstijd

40 minuten

baktijd

30 minuten

portie

2-3 personen

Ingrediënten


50 gram snijbiet
1 komkommer
50 gram sperziebonen
2 kipfilets
5 steeltjes koriander
4 lenteuitjes
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels olijfolie
1 limoen


bereiding


Verwarm de oven op 200°C. Besprenkel de kipfilets met sesamolie en plaats in een ovenschaal 30 minuten in de oven. Rafel de kip na dat het uit de oven komt.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze kort zodat er nog een bite aan zit. Giet af en laat eventjes afkoelen.

Schil de komkommer. En schaaf met een dunschiller dunne lange repen. Was de snijbiet en doe deze samen met de komkommer en sperziebonen in een diepe schaal.

Snij de lenteuitjes in de lengte en voeg toe aan de salade

Hussel de salade met de hand goed door en voeg de gerafelde kip toe. Hussel nog een keer voorzichtig om.

Meng de soja saus, sesamolie, olijfolie en het sap van de limoen. Giet dit over de salade. Schep vervolgens alles voorzichtig om en garneer met koriander.

Serveer de salade met turks brood en rijst noodles eet smakkelijk!