Groene soep


Een healthy soep boordevol groenten, voor de zomerse dagen.

groene_soep

bereidingstijd

20 minuten

kooktijd

15 minuten

portie

4 personen

Ingrediënten


1 liter groente bouillon
260 gram kruimige aardappel
120 gram rucola
120 gram verse spinazie
3 bosuitjes
140 gram diepvriesdoperwten
1 eetlepel dragon
snufje zout
80 ml crème fraiche light


bereiding


Snijd de aardappelen en bosuitjes in kleine stukjes en doe het samen met de de doperwten en bouillion in een soeppan. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 12 minuten zachtjes koken. Voeg de spinazie, gesneden rucola, snufje zout en dragon toe en laat nog 2 minuten koken. Zet het vuur uit en roer drie eetlepels crème frache door de soep. Pureer de soep met een staafmizer tot er een egale soep ontstaat. Serveren met de rest van de crème fraiche. Heerlijke soep op een warme dag!

Tip: Serveer de soep met pesto brood swirls.