hachee


Koude dagen vragen om comfort food.

hachee

bereidingstijd

5 minuten

baktijd

15 minuten

portie

4 personen

Ingredi├źnten


600 gram hacheevlees
400 gram uien
200 gram wortels
2 theelepels suiker
500 mililiter runderbouillon
2 laurierblaadjes
4 kruidnagel


bereiding


Pel en snijd de uien in ringen, snijd het vlees in blokjes en de wortel in plakjes.

Verhit op hoog vuur wat boter in een braadpan. Bak de stukken vlees even aan en schep regelmatig om.

Bak vervolgens de uienringen en de suiker 5 minuten mee. Voeg dan de runderbouillion, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe. Breng alles net aan de kook.

Zet de pan op het kleinste en laagste pitje. Laat het vlees met het deksel op de pan nog 2 uur stoven.

Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. En voeg naar smaak wat peper en zout toe.