havermout bananenbrood


Een perfecte healthy snack met banaan, havermout, blauwe bes
en pure chocolade 85%, die nét dat beetje extra geeft aan het geheel.

havermout_bananenbrood

bereidingstijd

10 minuten

baktijd

50 minuten

portie

1 groot brood

Ingrediënten



5 rijpe bananen
110 gram (verse) blauwe bessen
5 eetlepels gebroken lijnzaad
4 eetlepels chia zaadjes
2 eetlepels pompoen zaadjes
120 gram Seriously Dark Hands Off My Chocolate
200 gram havermout
200 g spelt bloem
8 el honing
300 ml arachideolie
1 zakje bakpoeder
rasp van een halve citroen
Snufje zout


bereiding


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de chia zaadjes, pompoen zaadjes, havermout, speltbloem, honing, bakpoeder, gebroken lijnzaad en zout in een kom. En meng alles kort door.

Pureer de bananen met de staafmixer en mix deze samen met de arachideolie door het mengsel. Rasp de schil van ongeveer een halve citroen en voeg deze toe. Meng het bananenmengsel met de droge Ingrediënten. Mix alles goed door tot een geheel.

Hak de chocolade fijn en spatel deze samen met de blauwe bessen door het beslag.

Bekleed een groot cakeblik met bakpapier of gebruik twee middelgrote cake blikken en maak twee broden. (Je kunt het extra brood invriezen, perfect voor drukke dagen). Giet het mengsel in het cakeblik.

Bak het bananenbrood in 50 minuten gaar, of wanneer je twee bananenbroden bakt in middelgrote vorm bak je de broden ongeveer 40 minuten. Controleer met een satéprikker of het brood goed is. Steek de prikker in het brood, als er geen beslag aan blijft kleven is het brood goed. Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster. Snack time!