kokos bites


Geniet tussendoor met deze RAW bites.

kokos_bites

bereidingstijd

6 uur

kooktijd

-

portie

12 bites

Ingrediënten


bodem


200 gram dadels
60 gram kokosolie (vloeibaar)
180 gram ongezouten notenmix
3 eetlepels RAW cacao
1 eetlepel chiazaad



topping

150 ml kokosnoot olie (vloeibaar)
50 mg geraspte kokosnoot
vanille poeder
200 ml honing
Sap van halve citroen


bereiding


Week de cashew noten afgedekt 4 uur in water.
Voor de bodem week je de dadels 10 minuten in water. Doe alle andere ingrediënten voor de bodem in de blender en mix alles fijn. Laat de dadels uitlekken en mix deze samen met het notenmengsel in de blender. Verdeel het mengsel over de bodem en plaats in de koelkast.

Mix voor de topping de geweekte cashews, honing, kokosnoot olie, geraspte kokos, vanille poeder en citroensap tot een glad mengsel. Schep het mengsel bovenop de bodem. En zet het bakblik nog 2 uur in de koelkast. Heerlijk als tussendoortje voor onderweg, op het werk of gewoon thuis met een kopje thee.

Tip: Bestrooi de kokos bites met gojibessen en kokoschips.