Kwarkcake blauwe bes & banaan


Een zware cake, maar met de toevoeging van blauwe bessen, banaan en een basis van kwark heerlijk fris en smeuïg.

kwarkcake

bereidingstijd

10 minuten

baktijd

50 minuten

portie

1 cake

Ingrediënten


200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram franse kwark
80 mililiter kokosolie
80 gram kokosbloesemsuiker of kristalsuiker
3 eieren
120 gram blauwe bessen
1 rijpe banaan
3 theelepels vanillepoeder


bereiding


Verwarm de oven op 175ºC. Vet de cakevorm in met wat boter of olie.

Prak de banaan en meng deze samen met de eieren en kokosolie. Voeg daar de kwark, vanillepoeder en suiker aan toe en mix dit tot er een glad mengsel ontstaat.

Voeg steeds een beetje meel toe en blijf mixen totdat al het meel op is en er een glad beslag is ontstaan.

Giet het beslagin het bakblik en strooi de blauwe bessen bovenop het beslag. Druk de bessen iets in het beslag.

Plaats de cakevorm in het midden van de oven en bak de cake ongeveer 50 minuten op 175ºC. Wordt de bovenkant te donker tijdens het bakken, dek dan af met wat alluminiumfolie. Controleer of de cake gaar is door met een lange satéprikker in de cake te prikken. Blijft er niets aan de satéprikker plakken dan is de cake gaar.

Laat de cake 10 minuten in de vorm rusten en stort deze dan voorzichtig op een rooster. Even af laten koelen en daarna proeven van deze heerlijk smeuïge cake.