lasagne


Met deze lasagne proef ik de echte smaak van Italië. Voor een tafel vol met familie om samen te genieten van dit traditionele recept.

lasagne

bereidingstijd

20 minuten

kooktijd

1½ uur

portie

6 personen

Ingrediënten


1 rode ui
2 biologische trostomaten
6 cherry tomaatjes
1 winterpeen
3 stengels bleekselderij
180 gram geraspte parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
400 gram mager rundergehakt
70 gram tomatenpuree
720 mililiter biologische passata di pomodoro
250 gram lasagne bladen
200 militer volle melk


bechamelsaus

50 gram boter
55 gram bloem
500 mililiter volle melk



bereiding


Snijd de ui fijn en de wortel en bleekselderij in dunne plakjes.

Verhit de olie en fruit de ui, wortel en bleekselderij 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.B Bak de tomatenpuree nog eventjes mee en schenk dan de melk erbij. Laat de melk bijna helemaal inkoken.

Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe. Schenk de passata erbij en roer het geheel goed door. Laat het 50 minuten op een zacht vuur met het deksel op de pan pruttelen.

Maak intussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpannetje. Meng de gezeefde bloem erdoor met een garde, verwarm dit al roerende. Voeg de melk in scheuten toe, wacht met de volgende scheut totdat de melk is opgenomen. Herhaal dit tot de melk op is en je een wat dikkere gladde saus hebt.

Maak laagjes in de ovenschaal van saus, lasagnebladen, saus, bechamelsaus en kaas. Eindig met een laag bechamelsaus en kaas.

Bak de lasagne 35 minuten in de oven. Laat de lasagne afgedekt met aluminiumfolie nog 10 minuten rusten.

Een gerecht om met heel de familie van te genieten.