ny cheesecake


Als je zondigt moet er wel een hele goede reden zijn. Deze cheesecake is een hele goede reden! Comfort foodten top…

new_york_cheesecake

bereidingstijd

5 uur

baktijd

1½ uur

portie

10 personen

Ingrediënten


bodem

200 g digestive koekjes
100 g boter
2 theelepels kaneelpoeder

vulling

2 theelepels vanillepoeder
600 gram monChou
2 eetlepels bloem
175 gram witte basterdsuiker
3 scharrel eieren
125 gram crème fraîche

bereiding


Verwarm de oven op 120 °c. Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.

Maak de koekjes fijn in een keukenmachine en voeg hieraan de boter en de kaneel toe. Schep het mengsel in de springvorm en druk stevig aan zodat er een egale bodem ontstaat. Laat de bodem 10 minuten in de koelkast staan.

Meng nu de bloem, suiker, eieren, monchou, crème fraiche en vanille tot een egaal geheel. Schep het mengsel bovenop de bodem en druk lichtjes aan. Plaats de springvorm voor 1½ uur in de oven.

Laat de taart nog een half uur afkoelen in een gesloten oven. Haal de taart uit de oven en laat nog een uur afkoelen buiten de koelkast. Plaats daarna voor 3 uur in de koelkast.