Ontbijtmuffins

met havermout


Geen tijd voor een ontbijt, een drukke week in het vooruitzicht. Bak dan in het weekend alvast je power ontbijt.

ontbijtmuffins

bereidingstijd

30 minuten

baktijd

25 minuten

portie

6 muffins

Ingrediënten


100 gram biologische havermout
1 rijpe banaan
3 appels (goudreinet)
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels kaneel
snufje zout
1 vanillestokje
handje hazelnoten (zonder vel)


bereiding


Verwarm de oven op 180°C. Vet het muffinbakblik in en bedek de vormpjes met bakpapier. Prak de banaan. Schil de appels en snij deze in kleine stukjes. Mix alle ingrediënten behalve de hazelnoten in de keukenmachine tot een glad geheel. Roer op het laatst de hazelnoten nog door het mengsel met een spatel. Schep het mengsel in de vormpjes. En bak de muffins 25 minuten in de oven. Laat de muffins afkoelen en bewaar ze in een afsuitbaar bakje, zodat je ‘s ochtends een ontbijtje to-go hebt.

Om de muffins nog extra zoet te maken kun je er honing of agave siroop over sprenkelen.