witte chocolade panna cotta


Met dit dessert op tafel is het feest compleet. Een eenvoudig recept met een volle romige smaak. En ook heel fijn, je kunt alles van te voren maken.

pannacotta

bereidingstijd

20 minuten

wachttijd

4 uur

portie

4 personen

Ingredi├źnten


500 mililiter slagroom
1 eetlepel suiker
4 blaadjes witte gelatine
60 gram witte chocolade
1 vel eetbaar bladgoud


bereiding


Week de gelatineblaadjes in koud water.

Schenk de slagroom in een pannetje en breng het tegen de kook aan.

Voeg de suiker toe en snij de witte chocolade in stukjes. En voeg deze toe aan de room. Neem het pannetje van het vuur en roer tot dat de chocolade is opgelost.

Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de room. Roer tot dat de gelatine is opgelost. Laat het mengsel wat afkoelen en roer regelmatig nog even door.

Verdeel het room-chocolade mengsel over 4 schaaltjes. En zet de schaaltjes minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

Om het dessert helemaal af te maken plaats je voor het serveren stukjes bladgoud op de witte chocolade panna cotta.