pastinaaksoep


Een echt oud Hollands product,
toch wordt pastinaak nog erg weinig gebruikt.
Na het maken van deze heerlijkesoep, zet je pastinaak vast vaker op het menu.

pastinaaksoep

bereidingstijd

15 minuten

kooktijd

10 minuten

portie

4 personen

Ingrediënten


450 gram pastinaak
1 eetlepel vers geraspte gember
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 liter groenteboullion
250 milliliter Blue Band Finesse light kookroom


bereiding


Verwarm de oven op 200℃.

Schil de pastinaken, bewaar ongeveer een halve pastinaak om chips van te maken voor de garnering. Snijd de rest in stukjes.

Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook even kort. Voeg de pastinaak blokjes toe en bak een paar minuuten mee.
Voeg de groentebouillon erbij en laat het geheel rustig 10 minuten koken.

Snijd ondertussen de halve pastinaak in dunne plakjes en leg deze op een met bakpapier bekleed rooster. Besprenkel de pastnaakplakjes met wat kokosolie en plaats het rooster in de oven en zet deze op grilstand. Afhankelijk van de oven gril je de plakjes in 5 minuten goudbruin.

Voeg aan de soep de kookroom toe en haal de pan van het vuur. Pureer het geheel met de staafmixer tot een romige soep ontstaat.

Voeg eventueel nog peper en zout toe en de soep is klaar. Serveer de soep met bovenop de versgebakken pastinaakchips.