pompoen-kurkuma soep


Deze soep op basis van pompoen en kurkuma
is een heerlijke maaltijdsoep. Je hebt vast wel gehoord
over de voordelen van kurkuma. Dit recept bewijst dat
deze superfood zéker niet in je kruidenkastje mag ontbreken.

pompoensoep

bereidingstijd

20 minuten

kooktijd

15 minuten

portie

4 personen

Ingrediënten


1 pompoen
100 gram wortel
250 gram kikkererwten
1 sjalotje
600 milliliter groentebouillon
1 eetlepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kerrie
125 gram crème fraîche


bereiding


Maak de pompoen en wortel schoon en snijd deze in stukjes.

Snij het sjalotje fijn fruit deze in wat olie in een soeppan. Voeg de pompoen en wortel toe en bak een paar minuten mee. Voeg de kruiden toe en daarna de groentebouillon. Laat het geheel rustig 10 minuten koken.

Bewaar ongeveer 100 gram kikkererwten om te roosteren en voeg de rest aan de soep toe. Laat nog eventjes meekoken en zet dan het vuur uit. Neem de pan van het fornuis en pureer met een staafmixer tot een dikke maaltijdsoep. Breng de soep eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Rooster de kikkererwten kort in een grillpan. Schep de soep in een kom en voeg daar de kikkererwten en een schep crème fraîche toe.

Heerlijk waldkorn brood voor erbij en genieten maar van deze healthy soep!