Quinoa salade


Een salade met een gember-soja dressing.Lekker als lunch of als bijgerecht.

quinoa_salade

bereidingstijd

10 minuten

kooktijd

10 minuten

portie

4 personen

Ingredi├źnten


275 gram quinoa
175 gram sojabonen
150 gram geraspte wortelen
150 gram geroosterde amandelen


Dressing

3 eetlepels sesamolie
8 eetlepels sojasaus (minder zout)
1 eetlepel honing
1 eetlepel vers geraspte gember


bereiding


Kook de quinoa volgens de handleiding op de verpakking.

Laat de quinoa afkoelen en rasp ondertussen de wortelen.

Bereid de dressing door de sesamolie, sojasaus, honing en geraspte gember door elkaar te mengen. Je kunt natuurlijk afwijken van de hoeveelheden en de dressing naar eigen smaak mengen.

Schep de quinoa in een diepe schaal. Voeg de sojabonen, geraspte wortelen en amandelen toe en meng alles goed door.

Voeg als laatste de dressing toe en schep de salade nog een keer om.


Tip: Voeg voor een salade to go, de amandelen en dressing pas toe vlak voordat je gaat eten. Zo houden de amandelen hun 'bite'.