raw chocoladetaart


Gezoet met natuurlijke suikers is deze dairy free chocoladetaart puur genieten!

raw_chocoladetaart

bereidingstijd

4½ uur

kooktijd

-

portie

10 personen

Ingrediënten


bodem

60 gram cacao boter
100 gram hazelnoten
50 gram amandelen
3 eetlepels RAW cacao poeder
2 eetlepels honing


vulling

200 gram pecannoten
150 gram hazelnoten
170 gram dadels
120 gram gedroogde vijgen
4 eetlepels honing
5 eetlepels RAW cacao poeder
2 eetlepels vanille poeder



topping

200 gram kokos olie
130 gram cacao poeder
3 eetlepels agave siroop
2 eetlepels bijen pollen
2 eetlepels cacao nibs




bereiding


Voor de bodem bedek je een springvorm met bakpapier. Laat de cacao boter au bain-marie smelten. Hak de hazelnoten en amandelen fijn in de blender. Meng vervolgens alle ingrediënten bij elkaar. Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel stevig in de springvorm zodat er een mooie bodem onstaat. Plaats de springvorm in de koelkast.

Maak ondertussen de vulling. Hak de hazelnoten en pecannoten fijn in de blender voeg vervolgens de andere ingrediënten toe in de blender en meng alles goed door. Neem de springvorm uit de koelkast en druk de vulling bovenop de bodem. Plaats de springvorm terug in de koelkast.

Bereid de topping door alle ingrediënten behalve de bijen pollen en de cacao nibs te mengen. Roer het goed door zodat het een egale massa is. Smeer de topping bovenop de vulling en bestrooi met bijenpollen en cacao nibs.

Laat de taart nog 4 uur in de koelkast staan en serveer met wat room (lactosevrij).

Tip: Varieer met de topping, versier de taart met kokosrasp, kokoschips of verse frambozen.







recept: Laura Fyfe