raw frambozen cheesecake


Deze vegan frambozen cheesecake is net een tikje verantwoorder dan de klasieke versie. Romig door de cashewnoten, zoet door dadels en een crunchy bite door de macadamia noten.

raw_frambozen_cheesecake

bereidingstijd

1 uur

wachttijd

4 uur

portie

10 personen

Ingrediënten


bodem

250 gram dadels
170 gram macadamia noten
2 eetlepels kokosolie


vulling

340 gram cashewnoten
90 gram hazelnoten (zonder vel)
150 milliliter kokosnoot olie
40 gram geraspte kokosnoot
125 gram verse frambozen
100 mililiter honing

50 milliliter rozensiroop
sap van 1 citroen


topping

60 gram RAW cacao boter

4 tot 5 eetlepels RAW cacao poeder

 3 eetlepels kokosolie

 20 ml agavesiroop



bereiding


Week de cashew- en hazelnoten vooraf 8 uur in water. Vet een springvorm met een doorsnede van ongeveer 20 cm in, bedek de bodem met bakpapier.

Bodem
Week de dadels 10 minuten en giet ze af. Mix de dadels samen met de macadamia noten en 2 flinke eetlepels kokosolie in de blender. Mix totdat er een grove pasta ontstaat. En druk het mengsel met de bolle kant van een eetlepel stevig op de bodem van de springvorm. Zorg dat het mengsel gelijkmatig over de bodem is verdeeld. Plaats de springvorm in de koelkast.

Vulling
Giet de cashew- en hazelnoten af en mix ze in de blender fijn. Voeg vervolgens de kokosolie, kokosrasp en citroensap toe. En mix alles tot een glad mengsel. Mix de frambozen, rozensiroop en honing nog even goed door het mengsel. Neem de springvorm uit de koelkast en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem en druk licht aan. Plaats de springvorm 1 uur lang in de koelkast.

Topping
Smelt de cacao boter au bain marie. Voeg aan de gesmolten cacao boter de kokosolie toe en de cacao poeder. Meng met een garde glad en voeg de agavesiroop toe. Laat de topping afkoelen en roer regelmatig door om te voorkomen dat het gaat klonteren. Schenk de chocolade over de vulling en plaats direct voor 3 uur terug in de koelkast.

Tip: Maak deze cheesecake ook eens in muffinvormpjes, leuk voor een high-tea!

raw_frambozen_cupcake