raw kokos cheesecake


Deze dairy free kokos cheesecake is mijn favoriete zomertaart, zoet en fris.

raw_kokos_cheesecake

bereidingstijd

8 uur

kooktijd

-

portie

10 personen

Ingrediënten


bodem

220 gram dadels
150 gram amandelen
90 gram hazelnoten (zonder vel)


vulling

450 gram cashewnoten
150 milliliter kokosnoot olie
50 gram geraspte kokosnoot
sap van 3 citroenen
2 theelepels vanille poeder

200 milliliter honing


saus

200 gram aardbeien

100 gram frambozen

 2 eetlepels kokosnootbloesem suiker

 sap van een halve citroen



bereiding


Laat de cashew noten een nacht weken.

Week de dadels 10 minuten in water. Hak de dadels, hazelnoten en amandelen tot een grove pasta. Bedek de bodem van het bakblik (18cm) met de dadel-noten pasta en druk licht aan.

Mix de cashews, honing, kokosnoot olie, geraspte kokos, vanille poeder en citroensap tot een glad mengsel. Schep het mengsel in het bakblik. En zet de taart 2 uur in de koelkast.

Voor de aardbeien-frambozen topping: Hak de aardbeien en frambozen fijn en meng met het sap van een halve citroen en kokosnootbloesem suiker.

Serveer met verse rode vruchten en je staat versteld hoe lekker deze gezonde cheesecake variant is!