Rijst noodles & kip


Een lekker gerecht met een kick.

noodles_kip_met _een_kick

bereidingstijd

20 minuten

baktijd

10 minuten

portie

4 personen

Ingredi├źnten

8 kippendijen (biologisch)
300 gram rijstnoedels
1 sereh
1 centimeter verse gember
bosje koriander
75 mililiter sojasaus
30 mililiter rijst azijn
2 knoflook teentjes
8 eetlepels honing
2 rode pepers
4 lenteuitjes
2 limoenen
granaatappelpitjes van 1
granaatappel


bereiding


Snijd de knoflook, rode peper, koriander en sereh fijn. Verwarm kort de honing, sojasaus, rijst azijn, knoflook, sereh, rode peper, de helft van de koriander en de geraspte gember in een klein pannetje en roer totdat de honing is opgenomen in de marinade.

Leg de kippendijen in een ovenschaal en giet de marinade over de kippendijen. Dek de schaal af en laat 10 minuten intrekken, draai de kippendijen na 5 minuten even om.

Verwarm de oven op grillstand. Bak de kippendijen kort aan in een grillpan en plaats terug in de ovenschaal met marinade. Plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven onder de grill, controleer tussendoor of het vlees goed gegrild wordt.

Knijp 1 limoen uit over de kip en besprenkel met honing. Plaats de kip voor ongeveer 5 minuten terug onder de grill en check tussendoor het vlees.

Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Schep de rijstnoedels met gegrilde kip op een bord, strooi de granaatappelpitjes en de lente ui erover. Serveer met een extra partje limoen, en koriander.

Smakelijk!