rijsttaart


Deze rijstentaart geeft je een instant feel goodmoment.

rijsttaart

bereidingstijd

10 minuten

kooktijd

50 minuten

portie

2 personen

Ingrediënten


boter om in te vetten
steunvulsel
1 blikje croissantdeeg
100 gram dessertrijst
½ liter volle melk
2 theelepels vanillepoeder
80 gram kokosbloesemsuiker
2 eierdooiers
2 eiwitten
1 eetlepel custard
½ deciliter koude melk voor de custard


bereiding


Verwarm de oven op 180°c. Vet de springvorm in en plaats op de bodem bakpapier.

Rol het croisantdeeg uit en bedek hiermee de bodem en randen van de springvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bedek het deeg met bakpapier. Plaats hierop het steunvulsel en plaats de springvorm in de oven, bak 10 minuten.

Breng ondertussen de volle melk aan de kook en voeg de dessertrijst toe 10 minuten zachtjes door laten koken (regelmatig roeren). Voeg al roerende de vanillepoeder en kokosbloesemsuiker toe.

Klop de eidooiers romig. Meng de custard met koude melk en voeg dit aan de eidooiers toe, nog even goed mixen. Voeg dit mengsel in de laatste twee minuten van de kooktijd toe aan de dessertrijst. Laat het dessertrijst mengsel iets afkoelen.

Klop nu de eiwitten stijf en spatel deze rustig door het dessertrijst mengsel. Verwijder het bakpapier en het steunvulsel boven op het deeg. En schep het mengsel in de vorm. Plaats het in de oven en bak voor 40 minuten. Laat na het bakken de taart afkoelen en verwijder daarna de springvorm.

Klop eventueel nog wat slagroom voor erbij.