rozen panna cotta


Een hemelsfleurig dessert, genieten bij iedere hap.

rozen_panna_cotta

bereidingstijd

4 uur

kooktijd

10 minuten

portie

4 personen

Ingrediënten


500 mililiter slagroom
40 gram suiker
4 blaadjes witte gelatine
scheut rozensiroop
2 eetlepels kokos rasp


bereiding


Week de gelatineblaadjes in koud water.

Schenk de slagroom in een pannetje en breng het tegen de kook aan.

Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Neem van het vuur. En roer een flinke scheut rozensiroop door de room.

Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de room. Roer tot dat de gelatine is opgelost.

Verdeel de rozenroom over de 4 schaaltjes. Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

Draai de schaaltjes om en laat de panna cotta voorzichtig uit het schaltje glijden. Bestrooi de panna cotta met wat kokos rasp.

Tip: serveer met vers seizoensfruit en een rozenkokos makroon.

Enjoy!