tomatensoep


Een super easy soepje.

tomatensoep

bereidingstijd

20 minuten

kooktijd

15 minuten

portie

4 personen

Ingredi├źnten


700 mililiter groente bouillon
8 trostomaten
1 ui
1 teentje knoflook
70 gram tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
1 stengel bleekselderij
scheutje olijfolie
zout en peper


bereiding


Snij de knoflook, ui en bleekselderij en fruit deze in de pan met wat olijfolie. Snij vervolgens de tomaten in partjes van 8 en voeg deze toe. Voeg naar 5 minuten de tomatenpuree en gepelde tomaten toe, laat deze even kort meebakken. Schenk de bouillon er bij en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Laat daarna de soep nog 5 minuten op een zacht vuur staan. En breng de soep op smaak met wat peper en zout.

Tip: Voeg als topping gesneden bosuitjes toe.