Brownies

vegan


Brownies waar iedereen van kan genieten.

vegan_brownies

bereidingstijd

15 minuten

baktijd

20 minuten

portie

10 brownies

Ingrediënten


180 gram pure zuivelvrije chocolade
Grote scheut zonnebloemolie
165 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels raw cacao poeder
1 eetlepel kaneel
175 gram witte basterd suiker
2 theelepels vanillepoeder
150 gram pecannoten
50 gram blanke hazelnoten
225 milliliter ongezoete sojamelk


bereiding


Verhit de oven op 180°C. Vet een vierkante bakvorm in en bedek met bakpapier.

Smelt de chocolade au bain marie, en roer af en toe rustig door. Als de chocolade helemaal gesmolten is eventjes apart zetten.

Meng in de keukenmachine het meel, zonnebloemolie, cacao poeder, basterd suiker, vanillepoeder, kaneel en sojamelk.

Schenk de gesmolten chocolade erbij en meng totdat er een glad mengsel ontstaat.

Roer met een spatel 120 gram pecannoten en 50 gram hazelnoten door het mengsel. Schep het mengsel in de bakvorm en strooi de overgebleven pecannoten bovenop. Bak de brownies ongeveer 20 minuten in de oven.

Laat de brownies eventjes rusten uit de oven en serveer ze wanneer ze nog warm zijn.