Vijgen ricotta cake


Een romige cake, met verse vijgen.

vijgen_ricotta_cake

bereidingstijd

10 minuten

baktijd

50 minuten

portie

12 personen

Ingrediënten


150 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
250 gram ricotta
150 gram boter
150 gram suiker
3 eieren
2 verse vijgen
1 eetlepel kaneel
vloeibare honing
snufje zout


bereiding


Verwarm de oven op 160 graden.

Mix de boter, ricotta en het suiker samen tot een romig mengsel.

Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel.

Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe, mix alles goed door en voeg als laatste een snufje zout en de kaneel toe.

Schenk het cakemengsel in een cakevorm bedekt met bakpapier.

Verwijder het vel van de vijgen en snijd de vijgen doormidden. Druk de halve vijgen licht in het mengsel en bedruip de vijgen met wat honing.

Plaats de cake voor 50 minuten in de oven en controleer aan het einde van de baktijd of de cake helemaal gaar is.
(met een lange satéprikker)

Tip: De cake is heerlijk met wat griekse yoghurt en een beetje extra honing!