yoghurt chia muffins


Als ontbijt of snack deze muffins kunnen altijd.

herfstmuffins_met_chiazaad

bereidingstijd

15 minuten

baktijd

20 minuten

portie

14 muffins

Ingrediënten


325 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram witte basterd suiker
3 scharreleieren
180 milliliter olie
120 gram Griekse yoghurt (geen light variant)
2 appels (elstar) geraspt
3 eetlepels chia zaad
3 eetlepels gebroken lijnzaad
2 eetlepels kaneel
1 eetlepel vanille poeder
honing


bereiding


Verwarm de oven op 180°C, vet een muffinbakblik in met wat boter of olie. Knip van bakpapier vierkantjes en bedek met het bakpapier de muffinvormpjes.

Doe alle droge ingrediënten in een diepe kom en roer goed door. Voeg hieraan de yoghurt, eieren, olie, geraspte appel en een klein scheutje honing toe. Mix alles kort tot een geheel.

Schep met behulp van twee eetlepels het beslag in de vormpjes. En plaats 20 minuten in de oven. Controleer aan het eind van de baktijd met een saté prikker of de muffins goed zijn. Steek de saté prikker in het midden van de muffin, als je de prikker eruit haalt en er blijft niets aanplakken zijn ze goed.

Laat de muffins afkoelen, en voor het serveren besprenkel je ze met honing.

Als tussendoor maar ook ‘to go’ zijn deze muffins heerlijk.


TIP: Ben je niet zo’n honing fan als ik dan kun je de honing ook vervangen door agave siroop.